Начало Рали И Льоб, и Хирвонен ще преследват победа в Италия

И Льоб, и Хирвонен ще преследват победа в Италия

22
0
Мико Хирвонен,Себастиен Льоб

Само две седмици след рали Франция, където екипът на Ситроен спечели титлата при конструкторите, а Себастиен Льоб – тази при пилотите, отборът е готов за следващото предизвикателство от тазгодишния световен шампионат – стартът в Италия. Предпоследният кръг за сезон 2012 г. ще е в Сардиния, като там шампионите въобще няма да си почиват, а отново ще се борят за победата.

Състезанието е с репутация на трудно рали. Концентрирано е в северната част на острова, а след като се провеждаше шест години през пролетта, сега ще се състои през есента, а това може да окаже влияние върху условията на трасето.

Льоб и навигаторът му Даниел Елена са победители в 4 от седемте старта досега.

Целта ми от старта нататък е да постигна възможно най-добър резултат, тоест да победя – заяви Льоб. – Искам да се радвам максимално на последните си ралита, да извлека максимума от тях. Това в Сардиния е трудно и помня някои особено трудни битки със съперници там. В последните състезания видяхме, че не сме много по-бързи от съперниците, така че ще се борим здраво за победата.

Мико Хирвонен пък има осем подиума този сезон, но все още му липсва победа със Ситроен. Това ще е целта на финландския състезател през идващия уикенд, като той е финиширал втори през последните пет години в Италия.

Би било страхотно този сезон най-после да спечеля – сподели Мико. – Трето място в ралито би било достатъчно, за да си осигуря втората позиция в генералното класиране, но ми се иска да го направя със стил. Свършихме страшно много работа с екипа, за да напаснем моя стил на каране към настройките на DS3 WRC. А след като се справих и с асфалтово рали (последния кръг – във Франция), се надявам да отбележа напредък и на чакъл – допълни финландецът.