Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имола предприема съдебни действия срещу Монца

Имола предприема съдебни действия срещу Монца

38
0

Ръководството на пистата Имола оспорва споразумението на Монца за домакинство на надпреварата от Формула 1 през следващите три години.

Бърни Екълстоун се договори с организаторите от Монца по време на уикенда за Гран при на Италия за тригодишен контракт и оставане на F1 старта там до 2019 г. (включително). Според информация на Аутоспорт обаче, превръщането му в реален договор среща спънки. Самият Екълстоун спомена за уточняването на „дребни подробности, които са важни за изглаждането на текста, след което ще го подпишем”.

Мениджмънтът на Имола, която премина сериозни реконструкции през последните години, оспорва факта, че единствено Монца може да получава държавно субсидиране. Бившият пилот от Формула 1 Иван Капели в качеството си на президент на Автомобилния клуб на Милано заяви, че съдът ще гледа иска на 26 октомври.

„Римският апелативен съд ще преценява дали твърдението на италианския автомобилен клуб (ACI), че единствено Монца може да получава пари от правителството, е легално”, обясни Капели. „От Имола твърдят, че това не е законно. Миналата година (италианският премиер) Матео Ренци посети Монца и след това законът бе променен в смисъл, че автомобилният клуб на Италия може да използва нашите данъци, за да праща домакинската такса през ACI. От Имола твърдят, че двете писти са на едно ниво и искат същите средства.”