Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Макларън ще продължат да развиват болида си MP4-27 до края на...

И Макларън ще продължат да развиват болида си MP4-27 до края на сезон 2012 г.

36
0
Дженсън Бътън

И Макларън заявиха, че ще продължат да развиват болида си MP4-27 до финала на настоящия шампионат във Формула 1. Битката между топотборите е изключително напрегната, а и всичко ново от последните стартове този сезон може да се използва за догодина.

Решението да продължим развитието на болида от 2012 г. не беше трудно. Промените в правилата за догодина са доста малки в сравнение с други сезони и така или иначе голяма част от труда ни сега е от значение и за 2013 г. Така че ще натискаме до края – заяви спортният директор на тима Сам Майкъл.

Макларън загубиха втората позиция в класирането при конструкторите след Гран при на Корея и като цяло представянето през последните три старта не е на ниво. Майкъл обаче е убеден, че отборът е в състояние да си върне конкурентоспособността за последните надпревари.

Ако не печелиш около 0,1-0,15 сек всеки състезателен уикенд, няма как да си конкурентен спрямо съперниците – обясни той. – Всичко отгоре като подобрение във времето за обиколка би трябвало да помогне да се откъснеш от основните си противници. Разликите са наистина много малки и са нужни само една-две десети от секундата, за да се обърнат нещата. Или пък някой отбор бележи сериозен прогрес, а друг не напредва достатъчно. По принцип за феновете е страхотно да наблюдават такова развитие, но това прави живота ни много труден. Вярваме обаче, че сме в състояние да се справим с предизвикателствата на последните четири състезания – допълни Майкъл.