Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Малайзия иска нощно състезание от 2009 г.

И Малайзия иска нощно състезание от 2009 г.

36
0

След като през този сезон ще станем свидетели на първото нощно състезание, което ще бъде проведено в Сингапур през септември, сега стана ясно, че и Малайзия иска провежданото там състезание да се състои през нощта.
Това най-вероятно ще се стане през 2009 г. Нощните надпревари изглежда са последния писък на модата в мотор спорт средите, като освен Гран при на Сингапур, началото на сезон в MotoGP в Катар също ще се проведе на изкуствено осветление.
Отговарящите за провеждането на състезанието в Малайзия са твърдо решени да уредят нощната надпревара още за 2009 г.
„Нашата цел е през следващия сезон тук да се кара през нощта”, заяви шефа на Sepang International Circuit (SIC) Датук Мокхзани Махатхир. „Ще използваме същите специалисти, които ще подготвят състезанието в Сингапур.”
Разбира се в оформлението на осветлението за двете трасета ще има доста разлика, защото докато в Сингапур надпреварата ще е на изцяло градско трасе, то Сепанг е една от най-модерните писти във Формула 1 с големи зони за сигурност.
„Най-вероятно осветлението което ще бъде използвано при нас ще се намира на по-голямо разстояние от трасето, а не директно до и над него, както ще е в Сингапур”, обясни шефа на SIC. „В момента проучваме всички фактори.”
Все пак едно е сигурно: Гран при на Малайзия през 2008 г. ще се проведе на 23 март на дневна светлина.