Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Маса, и Райконен вярват в победата

И Маса, и Райконен вярват в победата

34
0

Фелипе Маса спечели четвъртата си първа позиция през този сезон в премиерната квалификация във Валенсия. Неговият колега Кими Райконен определено отстъпва в този показател на бразилеца. Днешния ден не бе изключение и след като Маса даде най-добро време с резултат от 1:38.989 мин. Райконен изостана с почти половин секунда от съотборника си и утре ще стартира четвърти.
“Чудесно е да стартирам от първата позиция, особено след разочарованието от Будапеща”, заяви Маса след победата в квалификацията. “Съзнавам напълно, че истинското състезание е утре. Така че сме изминали само половината път. Моят първи опит в последната част на квалификацията бе добър. В последните минути подобрих първия сектор и това бе важно за победата в квалификацията. Пистата днес бе много хлъзгава, особено след силния дъжд вчера вечерта.
След последната свободна тренировка си мислеш, че твърдата смес ще е конкурентноспособна в квалификацията. В началото обаче мнението ми се промени и се върнахме към по-меката. Отбора свърши чудесна работа, искам да им благодаря за това, както и за това че ми дадоха чудесна кола. Надявам се утре да направим добро състезание и да спечелим.”
“Четвъртото място не е това, на което се надявах, но светът не свършва с това”, разказа Райконен от своя страна. “Исках да съм по-напред в стартовата решетка, но при последният ми опит блокирах колелата на няколко пъти и това ми струваше ценно време. Нищо драматично, но на това трасе всяка грешка струва скъпо. Смятам, че мога да се боря за победата утре, особено ако успея да направя добър старт. Имаме прекрасна кола и смятам че ще сме много силни в състезателни условия.”
“Направихме добра квалификация, която бе особено оспорвана защото метеорологичните условия бяха непредвидими”, заяви от своя страна отговарящия за операциите на пистата инженер Лука Балдизери. “Първа и четвърта позиция са добра база за добро състезание, въпреки че можеше да е и по-добре. Фелипе направи две чудесни обиколки в третата част, докато Кими изпусна за малко да постигне още по-добър резултат и да стартира от по-чистата страна. Смятам, че старта ще е сред решителните моменти в утрешното състезание.
Утре ще бъде важно, да вземем колкото се може повече точки. Имаме кола, която притежава добра скорост в дълги серии от обиколки и ще опитаме да използваме точно това. Трябва да проучим всички възможности и да обърнем внимание на всички детайли. Както при всички улични състезания възможността за излизането на кола за сигурност е много голяма.”