Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Мекахром подаде заявка за независим доставчик на мотори

И Мекахром подаде заявка за независим доставчик на мотори

69
0

Мекахром стана 3-ата компания, която ще се включи в конкурса за независим или алтернативен доставчик на задвижващи системи във Формула 1 от 2017 г. Заявки за това вече подадоха Илмор и AER (Advanced Engine Research). Според информация от компанията, на нея ще й бъдат нужни само 6 месеца за изграждането на двигателя.

„Преди няколко месеца спечелиха конкурса за доставка на мотори за GP3 от 2016 г., които ще бъдат 3,4-литрови, атмосферни V6 агрегати, заяви Жан-Шарл Райа, директор по състезателните дейности на Мекахром Груп. – Освен това спечелихме конкурса снабдяване с двигатели за GP2 от 2017 г., които ще са също 3.4-литрови V6, но с турбо. А изискването на ФИА за Формула 1 е 2,5 литра максимум. Нашият развит базисен мотор е абсолютно съвместим с изискванията на федерацията. По отношение на ресурсите и възможностите ни, сме напълно готови. Искаме да създадем и да индустриализираме един двигател за 6 месеца.”

Райа заяви още, че компанията му ще може да доставя двигатели за 2 отбора, което е съобразено с финансовите възможности. Това също ще отговаря на изискванията на ФИА – независимият доставчик да може да снабдява с мотори поне 2 тима или 4 коли.