Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Мерцедес разкри новата машина – W07

И Мерцедес разкри новата машина – W07

66
0

Екипът на Мерцедес стана поредният, който разкри новата си кола за 2016 г. Болидът W07 прилича много на предшественика си от миналия сезон, спечелил 16 от 19 състезания и титлите при пилотите и конструкторите.

„Колата може и да изглежда много подобно на тази от миналия сезон отвън, но вътре има много мини революции, което прави автомобилът цялостна еволюция, заяви техническият директор Пади Лоу. – Заради липсата на сериозни промени в правилата беше по-трудно да намерим начин да я подобрим.“

Шефът по двигателите Анди Коуел заяви от своя страна, че тимът е търсил подобряване на ефективността на задвижващата система с новия мотор Мерцедес-Бенц PU106C. Повече производителност е била извлечена от почти всички компоненти – двигателя с вътрешно горене, MGU-H, MGU-K, турбото, електрониката и батериите. А всичко това е правено с идеята да се избегнат всички проблеми с издръжливостта от миналия сезон.

„Много хора мислят, че няма много възможности да се върви напред по отношение на задвижващия тракт, но това не е така“, каза още Коуел, който очаква отборите да подобрят още моторите чрез развитието на маслата и горивата през годината.