Начало Автомобили И Mini Countryman получи добавката JCW

И Mini Countryman получи добавката JCW

113
0
Countryman,JCW,Mini

Топ-модификацията John Cooper Works (JCW) на кросоувъра Countryman ще направи световния си дебют на щанда на Mini в Женева.
Това е и първата версия в най-спортната линия на марката, оборудвана с четири двигателни колела и автоматична трансмисия, но и най-мощната от досега познатите.
Задвижването на спортния вариант е поверено на познатия 1,6-литров бензинов турбоагрегат с мощност вече от 218 к.с. и максимален въртящ момент от 280 Нм. В режим Overboost (кратковременно повишаване на налягането в турбината) той нараства до 300 Нм.
По избор тягата може да се предава към колелата през 6-степенни механична или автоматична скоростни кутии.
Mini Countryman JCW се ускорява до 100 км/ч за 7,0 сек, а максималната скорост е 225 км/ч. (223 км/ч. с автоматична трансмисия). Средният разход на гориво е 7,2 л (8,0) на 100 км, а нивото на вредни емисии – 167 (187) гр/км.
Външните отличия от стандартния кросоувър се свеждат до допълнителните аеродинамични елементи, 18-цоловите колела, по-големи спирачки, както и намален с 10 мм. (139 мм) пътен просвет. В съответствие с характера на автомобила са монтирани и по-твърди пружини, нови амортисьори и по-дебели стабилизиращи щанги.
В интериора впечатлява контраста между черната кожа с червени шевове на спортните седалки, волана и скоростния лост, както и декоративни елементи в същия цвят във вратите и по арматурното табло.
Като опция ще се предлагат 19-цолови джанти, както и оцветени в червен цвят покрив, външни огледала и др.
Продажбите на Mini Countryman John Cooper Works стартират през есента на тази година.