Начало MotoGP News И Оливейра пропуска надпреварата в Аржентина

И Оливейра пропуска надпреварата в Аржентина

149
0
Мигел Оливейра
Мигел Оливейра, снимка RNF Априлия

Мигел Оливейра също пропуска надпреварата в Аржентина. Пилотът на RNF Априлия няма да вземе участие в състезателния уикенд на пистата Термас де Рио Ондо в резултат на удара с Марк Маркес в Португалия.

Оливейра потегли от четвърта позиция в първия старт за сезон 2023 в Португалия. Състезателят на RNF Априлия направи отлично потегляне и поведе за кратко. След това той започна битка за местата на подиума.

В третата обиколка Оливейра бе торпилиран от Марк Маркес. Испанецът изпусна точката за спиране и се удари в португалския си съперник и Хорхе Мартин. В резултат на това отпаднаха както Маркес, така и Оливейра, за когото това бе домашна Гран при

След инцидента Оливейра бе закаран в медицинския център на пистата. Първоначалните сканирания не показаха големи щети на Оливейра след катастрофата. По-нататъшните тестове в понеделник обаче разкриха наранявания, които не му позволяват да стартира във втория кръг от сезон 2023 в MotoGP.

„Оливейра остава ангажиран с целта си да бъде конкурентен на световния шампионат на MotoGP. Сега той ще се съсредоточи върху възстановяването си, за да се върне на борда на своята Априлия RS-GP в третия кръг на сезона в Остин две седмици по-късно“, се казва в изявление на RNF Априлия.

Отборът също така потвърди, че португалецът няма да бъде заменен в предстоящата Гран при на Аржентина.

Оливейра стана четвъртият състезател, който е получил травма след първия старт за сезона в Португалия. В началото на уикенда Пол Еспаргаро (GasGas Tech3 Factory Racing) претърпя тежка катастрофа във втората тренировка. След това Енеа Бастианини (Дукати) бе ударен от Лука Марини в спринта. Италианецът също бе принуден да се откаже от участие в първите два старта от тазгодишната кампания.

Вчера Хонда обяви, че Марк Маркес също няма да кара в Аржентина. Испанецът е получил фрактура на палеца на дясната си ръка след сблъсъка с Оливейра. Така четирима състезатели няма да вземат участие в предстоящия уикенд на пистата Термас де Рио Ондо.