Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Оливие Кенел спряган за шеф на Лотус

И Оливие Кенел спряган за шеф на Лотус

95
0
Оливие Кенел

Бившият шеф на Пежо Спорт и Ситроен Рейсинг Оливие Кенел е спряган за шеф на отбора от Формула 1 Лотус. Досега във връзка с тима от Енстън бе споменаван най-вече Мартин Уитмарш, който загуби поста си в Макларън след връщането на Рон Денис като главен изпълнителен директор на Макларън Груп.

Името на французина се появи в публичното пространство вследствие на информация, че преговорите с Уитмарш са блокирали заради дискусиите на Лотус със Сони за главен спонсор. Кенел е близък с президента на ФИА Жан Тод от годините, с когото заедно създават Пежо Талбот Спорт през 1980 г. В много добри отношения е и със сина му Никола Тод – мениджър на няколко пилоти в топкатегории на автомобилния спорт. Френски медии твърдят, че съсобственикът в Лотус Жерар Лопес (който притежава контролния пакет акции от отбора) и Кенел вече са се срещнали и са дискутирали въпроса. Смята се, че французинът директно е получил предложение за договор.

Кенел се върна в ралитата през 2008 г., когато дойде на мястото на оттеглилия се Ги Фреклен в Ситроен Рейсинг. Впоследствие оглави Пежо Спорт, като под негово ръководство дойде успехът в 24 часа на Льо Ман през 2009 г.

Доскорошният шеф на Лотус Ерик Булие бе поредният напуснал служител на тима. Той бе назначен за рейсинг директор в Макларън. От Енстън обявиха, че Лопес ще заеме поста му и ще го вмести при останалите си отговорности. Това съвсем не спря слуховете, че нов началник все пак ще бъде назначен. От тима дори очакват да обявят обновената си управленска структура преди следващите предсезонни тестове в Бахрейн.

Лотус пропуснаха първите изпитания на испанското трасе Херес, за да работят според първоначалната си програма по новия болид Е22. Колата излезе за първи път на трасе в края на миналата седмица, като се твърди, че е направила едва една обиколка първия ден и близо 100 км през втория. Очаква се екипът да провежда тренировки в Бахрейн.