Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изисквания относно тестове бавят подписването на новия договор с Пирели

Изисквания относно тестове бавят подписването на новия договор с Пирели

55
0

Специфични изисквания относно провеждането на тестове и търсенето на определени гаранции бавят подписването на новия договор между Пирели и ФИА.

Италианската компания и международната автомобилна федерация постигнаха споразумение за нов контракт за доставка на гуми във Формула 1 още през октомври 2015 г. То обаче все още не е придобило окончателен вид.

Рейс директорът и технически делегат на ФИА Чарли Уайтинг заяви по време на уикенда в Бахрейн, че подобно забавяне не е необичайно.

„Пирели иска целите, които им бяха поставени, да се запишат в договора. Имат специфични изисквания относно тестовете, просто търсят гаранция, че ще се правят тренировки. Ако ние се съгласим, след това ще трябва да разполагат с необходимия инструментариум, за да постигнат зададените цели. Мисля, че всичко останало е договорено, просто искат гаранции за тестовете”, обясни Уайтинг, цитиран от Ройтерс.

Според него изискванията на Пирели, като възможността да тестват със свой собствен автомобил например, са „съвсем изпълними в краткосрочен план”.

Договорът, който все още чака да бъде официално подписан, е за три години и би трябвало да стартира от 2017 г. Доставчикът на гуми ще трябва да произведе нови продукти заради предстоящата голяма промяна в правилата на спорта, вследствие на която се очаква болидите да станат по-бързи, по-трудни за управление и да имат по-високо аеропритискане.

„Ключът по отношение на 2017 г. е да имаме много ясно разписани задачи – какво се очаква от нас. Необходимо е и да ни се даде възможност на практика да изпълним поставените цели”, коментира спортният директор на Пирели по-рано през сезона.