Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И R31 представен в питлейна на Рикардо Тормо

И R31 представен в питлейна на Рикардо Тормо

62
0
R31,Рено

Автомобилът Рено R31 бе втората кола, представена днес в питлейна на пистата Рикардо Тормо до Валенсия. На събитието присъстваха пилотите на отбора (настояващ, че е наследник на Лотус на Колин Чапман) Роберт Кубица и Виталий Петров, шефът на тима Ерик Булие, реалният собственик Жерар Лопес (чрез инвестиционната си компания Гении Капитал) и цял куп резервни състезатели.

Има много неща, предизвикващи вълнение в началото на тази година, особено като се има предвид, че тя е началото на важна нова ера за отбора ни – заяви Булие. – 2010-а ни бе полезна от гледна точка на реконструирането на тима и подготовка за бъдещето. Всички положиха невероятни усилия и видяхме резултатите от тях на писта. С идването на дългосрочен партньор като Груп Лотус вече имаме и финансова стабилност, която ще ни позволи да градим върху стабилната база – допълни той.

В Рено се гордеят с факта, че постигнаха страхотно развитие през миналия сезон при специфичната програма за развитие, която си начертаха. Благодарение на нея R30 се оказа с 2 секунди по-бърз в края на 2010 г. спрямо първите стартове.

През зимата прилагахме същия подход на работа. Да, натоварването е огромно по това време на годината, но при максимално оползотворяване на тестовете смятам, че ще запишем силен старт на 2011 г. Планът е да предприемем същия подход към развитието като миналата година, въпреки че очакваме да сме по-напред в колоната. Това означава, че ще трябва да сме още по-креативни, да търсим нови неща в различни технически области, където не ни е хрумвало преди. Но през последните 12 месеца ние преразгледахме всички вътрешни процеси в отбора, не оставихме нито един камък необърнат. Днес мога да кажа, че цялостната ни ефективност се подобре с 15% – каза още Булие.

Запазването на Кубица и Петров като титуляри е част от желанието за стабилност в Рено.

Пилотската ни двойка пак е смесица от талант, опит и младост. Роберт очевидно е едно от най-силните ни предимства и сме наясно, че можем да разчитаме на скоростта и отдадеността му в дългосрочен план. Виталий ни показа в края на миналата година, че разбира какво се очаква от него през 2011-а и е готов за предизвикателството – заяви шефът на отбора.

Ромейн Грожан и Бруно Сена бяха обявени за трети пилоти за сезон 2011 г. в Рено.