Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Рикиардо ще е продуцент – на сериал за Формула 1

И Рикиардо ще е продуцент – на сериал за Формула 1

671
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

И Даниел Рикиардо ще се впусне в света на филмите – като един от изпълнителните продуценти на нов сериал за света на Формула 1. Успехът на Drive to Survive и нарастващата популярност на спорта в Съединените щати води до истински бум на желаещи да снимат нещо за най-високотехнологичната автомобилна дисциплина. Наскоро стана ясно, че Люис Хамилтън е част от проект за игрален филм, включващ Брад Пит в главна роля.

Рикиардо се е включил в разработването на планове за поредица, за която компаниите Temple Hill и Lionsgate TV търсят сценаристи. Идеята е сериалът да се стриймва по Hulu (собственост на Disney)

Досега пилотът на Макларън не е коментирал темата.

Междувременно Рикиардо заяви, че очаква с интерес как ще вървят новите коли този уикенд на пистата Силвърстоун.

„Гран при на Великобритания е домашна надпревара за отбора ми и това означава, че определено ще чувстваме подкрепа от трибуните. В това състезание направих и F1 дебюта си, така че то има специално място в сърцето ми по принцип. Самото трасе е страхотно.“

„Надпреварата в Канада бе трудна, но е важно да си вземем поука и да продължим напред. На Силвърстоун има добри възможности за изпреварвания и ще е интересно да видим какво могат там новите коли“, допълни Рикиардо.

Съотборникът му Ландо Норис допълни, че в Макларън са работили упорито по представянето си след старта в Монреал

„Наясно сме, че нищо не се поправя за една нощ. Въпреки това се надяваме да дадем повод на феновете у дома за малко радост“, каза още британският пилот.

Миналия уикенд Макларън имаше забележително присъствие на Фестивала на скоростта в Гудууд. Там двукратният световен шампион Мика Хакинен кара MP4/5B-07.