Начало Рали И Сайнц отпадна от Дакар

И Сайнц отпадна от Дакар

71
0

Карлос Сайнц стана поредната жертва на безмилостния характер на рали Дакар. Испанският пилот на Пежо катастрофира по време на четвъртата отсечка от надпреварата, успя да стигне до финала й, но след това в тима му Пежо прецениха след подробен преглед, че повредите са твърде много и прекалено тежки, за да бъдат поправени навреме за следващия етап.

„Въпреки че се претърколиха на 5 км от финала на отсечка №4 между Салвадор де Хухуй (Аржентина) и Туписа (Боливия), Карлос Сайнц и навигаторът му Лукас Крус успяха да стигнат до бивака”, се казва в изявлението на отбора. „Техническият тим огледа колата и прецени колко работа е необходима за поправянето й. Бе преценено, че механиците няма да успеят да свършат всичко навреме. Отборът реши да изтегли Пежо 3008DKR №304 от надпреварата.”

Сайнц призна, че решението е разочароващо за него, тъй като темпото му от началото на ралито бе добро. Той обаче бе наясно още преди официалното решение, че автомобилът вероятно не може да бъде поправен навреме.

„Колата не можеше да върви – имаше счупен радиатор, куп други строшени компоненти… Избутахме я, върнахме я на трасето, опитахме се да намерим помощ. Вече сме вън (от състезанието). Не мисля, че може да се поправи, защото има толкова много повреди, но тимът преглежда нещата”, обясни той преди официалното изявление.

„3008DKR има истински прогрес в сравнение с миналогодишния автомобил. Невероятно съм разочарован, че няма да успея да разгърна потенциала му”, допълни Сайнц.

Катастрофата на испанеца станала при спиране в завой: „Автомобилът отиде настрани и се преобърнах. Попаднах в дълбока 10-15 метра канавка. Целият гръб ме боли. Наистина жалко. Но в началото на отсечката загубихме толкова много време и трябваше да наваксваме, наваксваме, наваксваме. А когато поемаш толкова рискове, подобни неща се случват.”