Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Уилямс разчитат на подобрения по FW32

И Уилямс разчитат на подобрения по FW32

40
0

И екипът на Уилямс ще разчита на подобрения по болида си FW32, за да подобри представянето си по време на петия кръг от световния шампионат на Формула 1.

– Изкарваме много време в Барселона и затова познаваме чудесно пистата. Това определено е предимство за пилотите, а и ни дава шанс да работим по различни програми по време на тренировките. Ще имаме нови аеродинамични елементи за предстоящата надпревара, сред тях ново предно крило, кутии за радиаторите и променени огледала. Освен това ще проведем допълнителни проби на системата за обдухване на задното крило, тъй като в Шанхай не изпълнихме напълно програмата си – обясни техническият шеф на тима Сам Майкъл.

Според Рубенс Барикело приоритет би трябвало да е постигането на добра скорост в множеството различни завои, а не фокусиране върху дългата права.

– Трети завой е особено предизвикателство и се опитваме да го преминаваме на пълна газ, особено в квалификацията. В комбинацията от четвърти до седми може да се спечели много време. Изпреварванията са по-ограничени, тъй като всички познаваме толкова добре пистата. Обикновено най-голямото неизвестно е времето. Но аз харесвам Каталуния и според мен пилотите с опит ще се справят на нея по-добре – допълни бразилецът.

Нико Хюлкенберг също е наясно с трасето, като това със сигурност ще му даде повече време за работа по реглажите.

– Първият сектор е особено бърз. Трети и девети завой – също, но е истинско забавление да се кара през тях. Очакванията ни, както и на всички останали, са повишени за Барселона заради пристигащите нови компоненти. А аз съм бил толкова пъти там, докато всъщност не съм разглеждал града като хората. Сега съм пилот във Формула 1 и всъщност се съмнявам, че това ще се промени! – каза германецът.