Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И в BMW с настройки за сухо трасе

И в BMW с настройки за сухо трасе

37
0

По-добър резултат очакваше отборът на BMW Заубер в предпоследната си квалификацията от световния шампионат на Формула 1. В хаоса на пистата заради проливния дъжд Роберт Кубица стигна топ 10, като в крайна сметка се класира осми.

– В един момент на пистата имаше толкова вода, че колата бе почти неуправляема. За щастие след цялото чакане условията бяха малко по-добри. Караме със сравнително ниско ниво на аероприлепяне, а това очевидно направи нещата доста деликатни в конкретната ситуация. За моя изненада автомобилът бе доста конкурентоспособен на мокрото, а ми бе по-трудно да карам, когато на трасето имаше по-малко вода. Тогава значителна се дестабилизираше предницата. Болидът ми бе настроен за суха писта, така че трябва да изчакаме да видим какви ще са условията в състезанието – бе коментарът на Кубица.

Ник Хайдфелд отпадна още след първата част на квалификацията, като впоследствие обясни, че е била допусната грешка с височината на болида му – нивото на водата се оказало по-високо от очакваното от екипа му.

– Във Формула 1 проблеми с аквапланинга има не само с гумите, но и с пода на колата. В такива моменти вече не става дума за каране, а за плаване. А и в края на първия сегмент, когато сложих нови гуми, условията от лоши станаха ужасни, така че това също не помогна – допълни немският пилот.