Начало Други Иван Влъчков и Давид Будев с тестовете на писта Дракон

Иван Влъчков и Давид Будев с тестовете на писта Дракон

442
0

Дългогодишните картинг пилоти Иван Влъчков и Давид Будев направиха тестовете на пистата Дракон край Калояново като част от подготовката си за новия сезон в шампионата на Затворен маршрут в серия Туринг.

През тази година двамата ще са в един отбор – този на Влъчков Рейсинг, като ще карат и едни и същи автомобили Хонда Сивик. Първият кръг от новия сезон е на писта Бургас на 12-13 май.

Близо месец след първия тестов ден, двукратният шампион в класа Влъчков и неговият съотборник отново бяха на пистата днес. Както и при тестовете в края на зимата, на Влъчков и Будев направиха по 3 и 6 сесии, завъртайки съответно 27 и 28 обиколки.

Но докато Будев въртеше обиколки за постигане на серии от близки по стойност времена (общо 3 сесии), то Влъчков направи общо пет излизания на пистата.

Най-доброто постижение на Иван е в 11-ата обиколка – 1:06.224 мин, докато Будев записва в 15-ия тур 1:08.013 мин.

„Малко сме уморени, но доволни от деня“, каза Стамен Влъчков, бащата и мениджъра на Иван. – Работим и за първенството на страната на Затворен маршрут, и за поддържане на форма преди предстоящите стартове в GТ4.“

„Нашата идея беше да направим още някоя друга обиколка, за да си уточня карането с новата кола, каза Будев. – Времето беше отлично за тестове, а и Иван караше доста бързо.“