Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И в Рено недоволстват от твърдите гуми

И в Рено недоволстват от твърдите гуми

28
0
Ник Хайдфелд,Рено

Пилотите на Рено също не останаха ентусиазирани от представянето на новите твърди гуми на Пирели, които италианците доставиха за Гран при на Испания.

Новата смес на доставчика трябва да увеличи различака в представянето спрямо меките смеси, но пилотът на Макларън Люис Хамилтън дори ги определи като бедствие.

За Ник Хайдфелд свободните тренировки преминаха сравнително спокойно, докато съотборникът му Виталий Петров имаше проблеми с неработещата система КЕРС в своя болид.

– Най-интересното днес бяха новите твърди гуми Пирели. Не ги използвахме много, но те не се представиха според очакванията ми. Основната разлика със стария тип е, че са значително по-бавни във време за обиколка и още повече в дълга серия, каза Хайдфелд, записал 11-и и 12-и резултат в тренировките.

Германецът допълни, е опитал да използва някои нестандартни подходи в опитите си да подобри представянето на R31 на пистата. Според него екипът е осъществил известен напредък, но все още трябва да работи усилено над настройките за квалификацията и състезанието.

Петров се движеше с темпото на своя съотборник и даде 11-о и 12-о време в петъчните сесии, въпреки изключения КЕРС в болида му.

– Хубавото е, че изпробвахме новите гуми. В същото време загубих доста време, защото не успях да използвам пълния потециал на КЕРС. Това се отрази и на спирането ми и ще трябва да коригираме баланса при спиране, за да компенсираме. Проблемът ще бъде решен за събота и съм оптимист за остатъка от уикенда, заяви руският пилот на Рено.