Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И във Форс Индия искат дъжд за надпреварата

И във Форс Индия искат дъжд за надпреварата

34
0

8-и и 14-и се подредиха пилотите на Форс Индия Адриан Сутил и Витантонио Лиуци в квалификацията на белгийската писта Спа-Франкоршамп.

– Топ 10 бе целта ми за днес, така че съм наистина щастлив. Беше трудна сесия заради дъжда и трябваше бързо да се взимат решения и на питуола, и на пистата. Идея си нямахме какво може да се случи след малко. Прескочих първия сегмент с малко късмет, когато бях най-бърз с интермедии, а трасето изсъхваше. В Q3 изпуснах за малко възможността да направя втора бърза обиколка, а и имах само едни останали меки гуми – заяви немският пилот.

Лиуци имаше повече проблеми от съотборника си, като в един момент изтърва управлението на колата си и се завъртя. Той обаче бе доволен от напредъка в настройките.

– Оправихме нещата, след като имахме някои проблеми с максималната скорост от вчера та чак до началото на квалификацията. Болидът е с добър баланс в завоите и новият дифузьор работи чудесно. Въпреки това обаче не се чувствах на 100% ОК с автомобила. Сутринта направих само четири обиколки с различни реглажи на крилата и следобед излязох малко на сляпо. Но можем да сме доволни, а и прогнозата за състезанието се сменя на всеки 10 минути – остана оптимистично настроен италианецът.