Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И все пак – Гран при в Дисниленд?

И все пак – Гран при в Дисниленд?

104
0

Тази година ще бъде последната, в която Гран при на Франция ще се проведе на пистата Маникур. И не че самата писта е лоша, защото самото трасе е отлично, но същевременно организацията и инфраструктурата не са особено добро ниво. Освен това мнозина твърдяха миналата година,когато надпреварата бе „махната” (тъй като тя бе върната за една година), че пистата се намира в „средата на нищото”. И действително достигането до нея е доста трудно.

Затова и в края на краищата пистата няма да бъде ползвана вече за Формула 1. Не че няма други алтернативи като Льо Ман и Пол Рикар, но в момента организаторите търсят по-скоро някакво улично трасе, с което да привлекат повече интерес (на публиката, а и медиен).

Така в момента Бърни Еклестън, който е прочут със своя нюх, заедно с министър председателя Франсоа Нийон търсят ново място. Обсъждаха се всевъзможни варианти като улиците на Париж или пък при предградието Версай, където се намира и известния дворец.

И въпреки че възможностите за улично трасе в Париж изглеждаха доста големи, сега на дневен ред e Дисниленд, което също беше разглеждано преди като потенциална дестинация. Собственикът на развлекателния парк е съгласен да се организира подобна надпревара, стига френското правителство да осигури нужните средства. А по непотвърдена информация се счита, че ще са нужни около 31 милиона долара за организация на събитието. Все още въпросът остава отворен…