Начало Автомобили i8 е въплъщение на новото разбиране на BMW за премиум сегмента

i8 е въплъщение на новото разбиране на BMW за премиум сегмента

39
0
BMW i8

Концепцията BMW i е олицетворение на визионерски автомобилни тенденции, вдъхновяващ дизайн и ново разбиране за премиум, дефинирано от устойчивото развитие. Вторият модел от серията – BMW i8 – ще бъде въведен на пазара на през юни 2014 г.

Това е втори модел на новата марка BMW i и първият Plug-in хибриден автомобил на BMW Group – спортен автомобил с необикновено прогресивни и устойчиви характеристики.

i8 е 2+2-местен автомобил със специфичната за BMW i автомобилна архитектура LifeDrive, аеродинамично иновативен дизайн на каросерията и новаторско оформление на интериора за интензивно изживяване при шофиране. Има собствено тегло от 1485 кг, cw-стойност: 0,26, много ниско разположен (под 460 мм) център на тежестта и хармонично разпределение на тежестта между осите.

Моделът е зареден със силни емоции дизайн с типичен за BMW i език на формите. Пропорциите му са класически на спортен автомобил с дизайнерски елементи на BMW в новаторска интерпретация. Вратите се отварят нагоре. Има Full LED фарове и LED задни светлини серийно, както и първите в света лазерни фарове в сериен автомобил като опция.

При създаването му е спазена цялостната концепция за устойчиво развитие в производствената верига: производство на въглеродните нишки и сглобяване на автомобила с използване на до 100 % електроенергия от възобновяеми източници. Прилагат се иновативни методи на обработка за рециклираните материали, както и екологично обработените материали гарантират висококачествено, премиум усещане, както на външен вид, така и при докосване.

Разработената и произведена от BMW Group Plug-in хибридна система е следваща еволюционна стъпка на Efficient Dynamics. Едната част от нея е трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и технология BMW eDrive под формата на хибриден синхронен електромотор; двигател с вътрешно горене с работен обем 1,5 л, мощност 170 кВт/ 231 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм. Предаването на мощността към задните колела става чрез шестстепенна автоматична трансмисия. Електромоторът е с мощност 96 кВт/131 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм.

Комбинацията между технологии BMW TwinPower Turbo и BMW eDrive, както и интелигентното управление на енергията, осигуряват максимална системна мощност от 266 кВт/362 к.с. и осигуряват динамика на чистокръвен спортен автомобил (ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек) при разход на гориво и нива на вредните емисии на нивото на малък автомобил. Средният разход на гориво в ЕС тестови цикъл е 2,1 л, CO2 емисиите – 49 г/км.

Непосредствено след въвеждането на пазара през юни 2014 година ще се предлагат: BMW i8 с ексклузивен пакет Pure Impulse; пълно оборудване включително 20-инчови алуминиеви джанти, LED-фарове с разширени възможности, BMW Head-Up дисплей, Асистент за шофиране със Surround View, предпазни колани в цвят BMW i Blau, антрацитено черен таван, електрическо регулиране на седалката на водача и пътника до него, пакет поставки, алармена инсталация, система от Hi-Fi-високоговорители Harman Kardon, по-голям резервоар за гориво; ексклузивен интериор с кожена тапицерия Spheric в цвят Carum grey; блестящо черни спирачни апарати с акценти в BMW i Blue и надпис BMW i, селектор на трансмисията от керамика, стелки с кожен ръб и декоративен шев в цвят BMW i Blue, капак на двигателя с кожено покритие, лайстни на праговете с лазерно гравирано име на модела; BMW i Pure Impulse Card за ексклузивен лайфстайл и предложения за събития.