Начало Автомобили iBeetle и iBeetle Cabriolet – iPhone ще стане интегриран компонент във Volkswagen...

iBeetle и iBeetle Cabriolet – iPhone ще стане интегриран компонент във Volkswagen Beetle

46
0
Volkswagen iBeetle

Два иконични продукта ще влязат в уникална симбиоза през 2013 г., за да формират нещо колкото интересно, толкова и уникално: от iPhone на Apple и Beetle на Volkswagen ще се роди Volkswagen Car Net The Beetle. Благодарение на него Beetle ще стане първият модел на Volkswagen Group, в който iPhone ще е изцяло интегриран компонент. Вариантите за придобиване на интерфейса ще са два: като опция или като стандарт в новите iBeetle и iBeetle Cabriolet. Автомобилният производител ще представи тези модели паралелно с интеграцията на iPhone 5 в началото на 2014 г., а световната премиера на проекта е на автомобилното изложение в Шанхай.

iPhone-ът ще се поставя в поставка в центъра на таблото (подобно на навигационна система). След това функциите на iPhone ще могат да се използват в автомобила – за навигация, телефониране, слушане на музика през аудиосистемата на колата и т.н. При стартиране на приложението ще е достъпно меню с функциите „Spotify“, „Expert“, „Trainer“, „Reader“, „Postcard“, „Photo“, „Post“, „Milestones“. „Spotify“ е за музика – плейлисти на водача или радиостанции, като този режим може да сменя във всеки един момент с iTunes. С „Expert“ iPhone-ът се превръща в допълнителен онборд инструмент, чрез който се проверяват различни температури, използват се хронометър, компас и др. „Trainer“ може да се използва за сравнение на време за каране, дистанции, пестене на гориво за различни маршрути при зададена начална и крайна точка на пътуванве. „Reader“ показва последните съобщения от социалните мрежи. Особено практична при шофиране е функцията телефонът да ги чете на глас. Чрез „Postcard“ водачът може да съобщи местоположението си на приятели, а с „Photo“ – да направи снимка и да я качи където пожелае.

Разработването на цялата система е извършено в сътрудничество с Apple, като дори иконите на телефона са решени в дизайн, който да съответства на един от най-обичаните автомобили в света. Предварителните продажби на iBeetle стартират през октомври 2013 г. Моделът е и с други отличителни характеристики, които да го направят моментално разпознаваем на пътя. Ще може да бъде поръчан в уникални цветове – Candy White, Oryx White Mother of Pearl Effect, Black Monochrome, Deep Black Pearl Effect, Platinum Grey, Reflex Silver.