Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 „Идея си нямам как се озовах в топ 3!“, призна Норис

„Идея си нямам как се озовах в топ 3!“, призна Норис

1651
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Майкъл Потс

Ландо Норис остана искрено изненадан, когато разбра, че се е класирал трети в квалификацията за Гран при на Испания. Радио комуникацията му с питуола на Макларън бе особено интересна.

„На трета позиция си.“

„А? Какво?!“

„Времето ти беше достатъчно добро, за да се класираш на трето място.“

„Интересно…“

„Добра работа, приятел.“

„Ти си най-добрият състезателен инженер в историята! И пърформанс инженер“, горещо се обърна Норис към Уил Джоузеф след очевидната изненада от класирането си.

Това е най-доброто класиране на стартовата решетка на Макларън от уикенда за Гран при на Италия през миналия сезон. Тогава на пистата Монца Норис пак бе трети на грида, макар и да не бе трети в самата квалификация. Днес си даде време, по-слабо само от тези на Макс Верстапен (Ред Бул) и Карлос Сайнц (Ферари).

„Идея си нямам как се озовах в топ 3!“, призна и след финала на квалификацията Норис

„Изненадан съм, но пък свършихме страхотна работа. За малко да съм втори за домашното състезание на Карлос! Затова реших да си му върна някоя десета. Но наистина се радвам. Трето място е прекрасно класиране. През цялата квалификация бяхме бързи, така че всичко е чудесно“, допълни британският пилот на Макларън.

„Петъкът ни бе може би най-лошият за сезона досега, вероятно с изключение на Бахрейн. Наистина нямах особени надежди, но нещата някак се подредиха. Мисля, че вероятно други пилоти са имали повече проблеми днес, а не, че ние сме били чак толкова блестящи. Не сме променили толкова много колата си. Нямаше никаква причина да съм кой знае колко уверен, че денят ще приключи толкова добре“, каза още Норис.

Норис каза също така, че болидът на Макларън все още изостава в много аспекти, но една от силните му страни от години е максималната скорост.

„Затова може би тази конкретна конфигурация на пистата ни помогна малко. Още от втората тренировка в трети и девети завой минавах на пълна газ. Вероятно съм един от малцината освен Ред Бул, които успяваха да го сторят там“, сподели Норис.

Съотборникът му Оскар Пиастри се нареди 10-ти.