Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Идният сезон може да е последен шанс за Фетел, смята бивш шеф...

Идният сезон може да е последен шанс за Фетел, смята бивш шеф на Ферари

92
0
Себастиан Фетел

Предстоящият сезон във Формула 1 може да се окаже последната възможност за Себастиан Фетел да спечели титлата с Ферари. Това смята бившият мениджър на Скудерията Ромоло Тавони. Той вече е на над 90 години, но продължава да се интересува от случващото се в тима.

Тавони е бил шеф на тима в периода 1958-1961 г. В този период тимът печели 2 титли при пилотите и една при конструкторите. После той влиза в спор с Енцо Ферари и е уволнен. След това Тавони става един от основателите на екипа на ATS, а през 1964 г. заема поста директор на пистата в Монца.

Според Тавони смяната на Маурицио Аривабене с Матиа Биното начело на тима няма да помогне много, ако Фетел не подобри представянето си. През 2018 Скудерията и Фетел загубиха битката за титлата срещу Люис Хамилтън и Мерцедес след поредица грешки на Себастиан, а имаше и такива на тима.

„Решението за смяната на Аривабене е само първият признак за промените, които се случват в Маранело, коментира Тавони. – Не трябва да забравяме, че миналата година  беше неуспешна за Фетел, като той допусна много грешки. Смятам, че съдбата на Ферари зависи от него, както и неговата от резултатите му.

През 2018 г. видяхме, че и в тима допуснаха непростими грешки, а за нас остава да видим как ще се развият събитията в отбора и какви ще са резултатите. Но предстоящият сезон може да е последният шанс за Фетел да е лидер на тима. Мисля обаче, че той не е разгърнал напълно таланта си и е способен на много повече.“