Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Идването на Ботас в Мерцедес може да сложи край на кариерата му,...

Идването на Ботас в Мерцедес може да сложи край на кариерата му, смята Антъни Хамилтън

58
0

Бащата на Люис Хамилтън – Антъни, предупреди новия му съотборник в Мерцедес Валтери Ботас, че трябва да се представи на много високо ниво, за да е конкурентен на британеца. В противен случай преминаването му в екипа на Сребърните стрели може да се превърне в ход, който да сложи край на кариерата му. Ботас бе привлечен от Уилямс да замести отказалия се от спорта Нико Розберг, като в Мерцедес предпочетоха да заложат на опитен и доказан пилот, вместо на протежето на тима Паскал Верлайн.

„Всеки, който се изправи срещу Люис, трябва да е планирал кариерата си много точно, защото това може да е решение, което да сложи край на кариерата му, заяви Антъни пред Sky Sports. – С годините Хамилтън става по-зрял и отива към най-високото ниво в развитието си като пилот. Люис винаги мисли само за това да спечели. Всички знаем колко е бърз, а на пистата няма къде да се скриеш от съотборника си.”

Относно доскорошния съотборник на Хамилтън в Мерцедес – Розберг, Антъни заяви: „Люис е щастлив за Нико, както и всички ние ако трябва да съм честен. И това е защото познаваме Розберг от много дълго време и той работеше наистина доста здраво. Предимството на Нико обаче бе, че познава много добре Люис. Двамата се състезават един срещу друг от деца. При Валтери обаче нещата не стоят по този начин.”

Самият Хамилтън пък обяви, че е получил около 8000 предложения в Instagram за това каква да бъде цветовата схема на каската му за 2017 г. Конкурсът бе до вчера, а в следващите дни британецът ще разгледа предложенията. „Благодаря на всички за дизайните и за положените усилия, написа Люис. – Някои са наистина страхотни. Ще разгледам постъпилите и ще избера един. Надявам в следващите няколко дни да мога да обявя победителя.”