Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Идването на Строл може да гарантира бъдещето на Гран при на Канада

Идването на Строл може да гарантира бъдещето на Гран при на Канада

71
0

Идването на Ланс Строл във Формула 1 може да осигури бъдещето на Гран при на Канада. Това обяви промоутърът на надпреварата на трасето край Монреал Франсоа Дюмонтие. Строл ще бъде титулярен пилот на Уилямс през следващия сезон.

Състезанието намери място в предварителния календар на ФИА за 2017 г., но е със статус, че подлежи на потвърждение. С такъв са още Бразилия и Германия. Причината е, че обещаните подобрения по трасето Жил Вилньов не са били завършени навреме.

И докато дискусиите между кмета на Монреал Денис Кодер и управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун продължават, състезателният шеф на трасето Дюмонтие смята, че идването на Строл ще даде тласък за това проблемът да се разреши бързо.

„Обсъждаме нещата през последните няколко седмици, каза Франсоа. – И те съвпадат с обявяването на Строл. – Позитивно настроен съм, че в следващите няколко дни съмненията около състезанието догодина ще са зад нас и ще можем да промотираме състезанието за 2017 г. Може би обявяването на Строл ще е определящият фактор.”

Дюмонтие заяви още, че идването на Ланс в F1 е голяма новина за Гран при на Канада, като ще осигури повече публика, за да може събитието да има по-голям успех.