Начало Рали Игнат Исаев ще кара в кръг от Европейския шампионат

Игнат Исаев ще кара в кръг от Европейския шампионат

48
0

Екипажът на Октан Рали Тим Игнат Исаев и Милен Илиев със Ситроен DS3 ще стартира в предстоящото след седмица рали от европейския шампионат Райд Ржежовски, което ще е дебют на полската асфалтова надпревара в първенството на Стария континент. Надпреварата ще се проведе от 4 до 6 август. Двамата са под №20 в заявките на състезанието и ще се борят в клас RC3, както и сред автомобилите с един двигателен мост.

Списъкът със заявките се води от звездите Бриан Буфие и Кайетан Кайетанович, а на старт ще застанат и познатите у нас Антонин Тлустяк и Мурат Бостанджъ. Най-напред от екипажите в клас RC3 в списъка са румънците Александру Филип и Богдан Янку с Рено Клио RS R3T. 25-ото издание на „Райд Ржежовски” започва в четвъртък с церемониален старт пред общината в град Ржежов, предхождан от квалификационния етап и шейкдауна.

В петък се карат шест отсечки – по две минавания на етапите Кониечкова (8,82 км), Любения (24,44 км) и Хмиелник (18,9 км). В събота има още шест етапа – по две минавания на Корчина (24,11 км), Висока (9,14 км) и Загорчице (19,82 км). Следва финалът на Пазарния площад в Ржежов.