Начало Top Moto News Икер Лекуона няма да стартира в Гран при на Европа

Икер Лекуона няма да стартира в Гран при на Европа

147
0
Икер Лекуона
Икер Лекуона, снимка Ред Бул Контент Пуул
Пилотът на КТМ Tech 3 Икер Лекуона няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Европа. Испанецът даде отрицателна проба за коронавирус, но бе поставен под карантина за 10 дни заради положителен PCR тест за COVID-19 на неговия брат. Това означава, че Икер няма да пътува до Валенсия и ще пропусне първото състезание на пистата Рикардо Тормо.

Лекуона ще бъде тестван още веднъж, за да се потвърди отрицателния резултат от първия PCR тест. В резултат на това отбора на KTM Tech 3 заяви, че няма да търси заместник на испанския състезател.

„За съжаление Икер Лекуона няма да участва в Гран при на Европа този уикенд. Засега е дал отрицателен тест за COVID-19, но неговия брат и асистент са с положителни проби за коронавирус и според законите на Андора той ще бъде поставен под карантина за 10 дни“, сподели шефът на тима Ерве Пончарал.

„Надяваме се Лекуона да стартира в Гран при на Валенсия. Няма да му търсим заместник и ще участваме в този  състезателен уикенд само с Мигел Оливейра. „, каза Пончарал.