Начало Автомобили Иконата Frontera се завръща в електрическа версия

Иконата Frontera се завръща в електрическа версия

5189
0
Поглед в бъдещето: Opel ще представи нов модел през 2024 г. носещ името Frontera

Opel обявява завръщането на името Frontera през 2024 г. Името ще носи напълно нов SUV модел на марката. Новата Frontera, която ще бъде представена по-късно тази година, ще бъде забележителен автомобил с интелигентни, функционални характеристики.

Дързък дизайн и нова емблема

Моделът ще затвърди философията на Opel за дързък дизайн, изчистен от излишни детайли. Frontera ще бъде първият сериен автомобил на германската марка, който носи новата емблема на Opel „Blitz“.

Електрически от самото начало

Frontera ще се предлага като акумулаторно-електрическо превозно средство още при старта на производство.

Подходящ за всеки

Новият Opel Frontera ще разполага с достатъчно пространство и функционалности, като по този начин ще допадне както на клиентите с активен начин на живот, така и на семейства.

Технически характеристики

Според публикация в Autocar, новият Frontera ще бъде построен на новата платформа CMP на Stellantis, която се използва и за други електрически модели на Opel, включително Corsa-e, Mokka-e и Astra-e. Това означава, че Frontera ще има следните характеристики:

  • Задвижване на четирите колела
  • Батерия с капацитет от около 50 кВтч
  • Пробег от около 400 километра
  • Мощност от около 200 кВт (272 конски сили)

Важен момент в прехода към електричество

Електрическата версия на новата Frontera, заедно с лансирането на изцяло електрическия модел от следващото поколение Grandland, което също се очаква през тази година, ще отбележи важен момент в прехода на марката от Рюселсхайм по пътя към превръщането й в изцяло електрически бранд. Стремежът на Opel е да предложи минимум един вариант с електрическо задвижване на батерии във всяка автомобилна линия.

Широка гама от електрически модели

Широката гама от акумулаторни електрически модели на Opel днес включва моделите Corsa Electric, Mokka Electric, Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric, мъникът Rocks Electric, както и новите пътнически Combo Electric и Zafira Electric. Тук трябва да добавим цялото портфолио от лекотоварни търговски превозни средства – новите Combo Electric, Vivaro Electric и Movano Electric.

Opel не е потвърдила дали Frontera ще има и модели с двигатели с вътрешно горене, но е възможно това да се случи в бъдеще.