Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Има ли място Ланс Строл в F1? Вилньов: Разбира се. Без баща...

Има ли място Ланс Строл в F1? Вилньов: Разбира се. Без баща му Астън Мартин можеше да фалира

3972
0
Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Ланс Строл заслужава да е във Формула 1, защото баща му Лорънс Строл купи тима на Рейсинг пойнт – понастоящем Астън Мартин – и го спаси от фалит, заяви Жак Вилньов. Световният шампион за 1997 г. е убеден, че Строл младши е бърз още отпреди дебюта му в Гран при. Сега твърди, че сънародникът му трябва да демонстрира скоростта си.

„Ланс Строл е един от пилотите, които най-много заслужават да продължат да се състезават във Формула 1, защото баща му купи отбора (на Рейсинг пойнт). Разбира се, че заслужава да е там. Тимът на Астън Мартин можеше да е фалирал ако не бе Лорънс Строл, който заслужава да дава работа на сина си и да го държи в F1. Просто е“, заяви Вилньов

„Ланс не е последен в колоната и прекалено бавен. Отговаря на нивото на Фернандо Алонсо. Откакто преподписа с отбора, Алонсо има проблеми и от тогава насам Ланс изглежда като по-добрия пилот“, продължи бившият пилот.

„Ланс знае, че е в F1 заради това, че баща му купи отбор. Сега трябва да покаже, че е бърз. Необходимо е да осъзнае, че и други милионери пилоти са имали същите привилегии – като Аертон Сена, Ники Лауда и Ландо Норис. Ланс има късмет, в това няма нищо лошо. Само да покаже, че е в състояние да кара бързо“, каза още Вилньов.

Наскоро Жак Вилньов риторично попита дали Ланс Строл изобщо някога е искал да става пилот във Формула 1 или баща му изживява мечтата си чрез него.

През последните дни пък отново се тиражира информацията, че Ейдриан Нюи е подписал с Астън Мартин

Бившият F1 пилот Роберт Доорнбос, който понастоящем е част от екипа за отразяване на Гран при в Нидерландия, твърди, че исканията на конструктора били да получава двойна на заплатата си в Ред Бул и да има контрол върху техническия департамент. Деймън Хил пък имал информация, която не разкри каква точно е. Англичанинът обаче намекна, че става дума за присъединяване на Нюи към Астън Мартин.

„Според мен Ейдриан иска да продължи да работи във Формула 1, но с повече свободно време. Не мисля, че иска да бъде поставян под напрежение. Той самият каза, че е изморен. Така че стресът почти се подразбира, а това можеш да си го причиняваш само до време“, добави световният шампион за 1996 г.