Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах късмет, че завърших състезанието, заяви Райконен

Имах късмет, че завърших състезанието, заяви Райконен

135
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че е имал късмет изобщо да завърши състезанието за Гран при на Азербайджан след удар в стената с голяма скорост. Освен него, пилотът на Ферари претърпя и инцидент с Естебан Окон още в първата обиколка, който му наложи ранно спиране в бокса за смяна на предното крило.

В крайна сметка финландецът се завърна в челото, а в края след прибирането на колата за сигурност се възползва от неуспешната атака на Себастиан Фетел срещу Ботас в първия завой и спуканата гума на Валтери след това, за да завърши втори.

„В първата обиколка след първия рестарт на състезанието (в 6-ата обиколка) в една лека крива ударих стената от вътрешната страна с максимална скорост, обясни Кими. – Затова съм голям късметлия, че предното колело не се откачи. Беше изпълнено със събития състезание, като още в началото бях със счупено предно крило.“

Райконен заяви също така, че му е било трудно да накара гумите да работят, като понякога след като е успявал да го направи, те отново са губели температура и са спирали да функционират оптимално.

„Имах късмет, но съм доволен не от него, а от това, че имах нужната скорост, каза още Ледения. – Просто не постигнахме това, което можахме, заради грешката ми в квалификацията и някои други проблеми. Но основното нещо е, че имаме скорост и просто трябва да подредим нещата следващия път и съм сигурен, че ще постигнем по-добър резултат.“