Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах проблеми с предавките, управлението и баланса, заяви Райконен

Имах проблеми с предавките, управлението и баланса, заяви Райконен

36
0
Кими Райконен

Кими Райконен не се класира в третата част от квалификацията за Гран при на Китай днес и остана 11-ти на стартовата решетка за четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Финландският пилот на Ферари имаше проблем със смяната на предавките. Той обаче посочи, че след трудностите в петък, не е и очаквал лека събота.

–  Е, не е много добре, но беше доста трудно. След вчерашните проблеми днес бе сложно. Имаше известни грижи със свалянето на предавките, но това е положението. И двамата изминали дни бяха трудни. Сутринта направих едно излизане, но като цяло се чувствах по-удобно в автомобила. При последната ми серия в Q2 в бързата обиколка загубих много време в последния сектор и не се класирах за Q3. Управлението бе непостоянно – на места стабилно, в други участъци не. Имах известни проблеми с баланса, което също имаше влияние върху представянето. Твърдо е рано да правя изводи, но станалото вчера определено не помогна. Сега искам да се концентрирам върху утрешното състезание и да дам най-доброто от себе си, за да приключа уикенда с добър резултат – коментира Кими.

Съотборникът му Фернандо Алонсо също отбеляза, че се надява на по-добро представяне в надпреварата, тъй като при него пък вчерашното темпо бе по-добро от днешното:

Петото място означава, че ще стартирам с водещата група. Ако мога да се задържа с тях, то сигурно ще успея да финиширам близо до подиума. Първите обиколки ще са особено важни. Трябва да се постараем максимално да направим добър старт и да се пазим от битки, тъй като в последните състезания те ни костваха скъпо. Смятам, че сме направили крачка напред към подобрението на болида – F14 T бе с добро поведение във всички аспекти благодарение на новостите тук. Мощността също е по-висока след ревизирането на някои реглажи на задвижващата система.