Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах скоростта да победя, ако бях стартирал първи, смята Люис

Имах скоростта да победя, ако бях стартирал първи, смята Люис

104
0

Шампионът Люис Хамилтън смята, че е имал нужната скорост да спечели състезанието за Гран при на Бразилия и е щял да го направил, ако е стартирал от първа позиция.

Британецът катастрофира вчера по време на първата част от квалификацията и трябваше да потегли последен от бокса. Въпреки това той направи изключително каране и завърши 4-и, като в края притисна и 3-ия Кими Райконен.

„Беше забавно състезание. Напомни ми за дните в картинга, когато стартирахме от края на решетката, особено в първите ми 1-2 години, сподели пилотът на Мерцедес след финала. – Обърках нещата в събота и поставих себе си в най-лошата позиция. Бях достатъчно бърз да спечеля тук от първа позиция, водейки от старта до финала.

Не я постигнах и си усложних много работата за днес. Но целта ми беше да се реванширам за грешката вчера, да накарам тима ми да бъде горд и да си върна част от изгубените потенциални точки. Опитах се да стана 3-и, но в края гумите ми „свършиха“. Но се забавлявах в състезанието, като имаше вълнуваща битка. Бях най-бърз от всички и то с много.“

Другият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботас стартира първи, но не успя да спечели, като бе изпреварен на старта от Фетел. Финландецът остана втори, като заяви след финала, че е разочарован от състезанието. След него той изостава на цели 22 точки от Себастиан преди последния кръг в битката за 2-ото място при пилотите.

„Не исках да съм между двамата пилоти на Ферари, каза Валтери. – Стартирахме от полпозишън и единствената ни цел бе да спечелим състезанието. Затова съм много разочарован, че не успях. Загубихме надпреварата на старта. след това бяхме много близо с Фетел. Опитахме да го поставим под напрежение, но това не доведе до нищо.“

Специален анализ на шампионския болид на Мерцедес W08 от този сезон, четете в новия брой 210 на списание ClubS1.