Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имахме четвъртата по бързина кола в Монако, смята Алонсо

Имахме четвъртата по бързина кола в Монако, смята Алонсо

54
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че колата му Макларън е била 4-ата по бързина в уикенда за Гран при на Монако. Затова испанецът бе разочарован, че не завърши състезанието, в което се движеше на 7-а позиция. Той спря след проблем със скоростната кутия, като записа първото си отпадане за сезона.

„Беше много скучно състезание, каза Алонсо. – Движех се с ниско темпо на 7-о място, като почти нямаше жълти флагове. Разочарован съм, защото това е първото ми отпадане за сезона. Усетих загуба на мощност и след това блокирах на 5-а предавка.

Болезнено е, защото 7-ото ни място беше подсигурено. Имахме четвъртия по бързина автомобил този уикенд в Монако и заслужавахме да завършим на тази позиция. Очевидно трябва да подобрим надеждността за следващите състезания.”

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн завърши надпреварата, но едва на 14-а позиция и не взе точки. В същото време пилотите на Рено взеха 5 точки и увеличиха аванса на френския тим пред Макларън при конструкторите на 6 т. в битката за 4-ата позиция

„Разочароващо състезание за мен, каза Вандоорн. – Първата серия от обиколки с гумите ултрасофт беше много тежка. Имах твърде голямо износване и не можах да остана на пистата по-дълго от пилотите с хиперсофт. След това загубих много време при първи ми питстоп. Очаквахме повече от този уикенд, но все пак направихме стъпка напред в квалификационното ни темпо.”