Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имахме проблеми с меките гуми на тестовете, призна Ботас

Имахме проблеми с меките гуми на тестовете, призна Ботас

27
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас призна, че в екипа на Мерцедес са имали проблеми с работата на меките типове гуми на тестовете на пистата Каталуня край Барселона, като се надява те да бъдат решени за първия старт в Австралия идния уикенд.

Това обяснява в голяма степен защо той и Хамилтън въртяха обиколки основно с гумите медиум, с които времената им бяха много конкурентни. С типа ултрасофт например обаче те не бяха на ниво, като имаха и сериозно износване и образуване на мехурчета.

А за надпреварата в Австралия от Пирели номинираха едни от най-меките възможни типове – ултрасофт, суперсофт и софт. Това предполага, че и на Албърт парк в Мерцедес може да имат трудности с работата на гумите.

„Имахме някои трудности с работата на по-меките гуми, каза Ботас, който вече е в Австралия. – Но в Мелбърн е различно и се надявам да бъдем добре в това отношение. Петъчните тренировки ще бъдат ключови за избора на гуми в хода на уикенда.

Колата ни беше добра в Барселона. Но тя е много различна от тази в Австралия. Знаем, че на трасе с дълги прави нормално нямаме слабости. Затова очакваме да сме силни в Мелбърн. Но дали ще сме пред Ферари и Ред Бул. Не можем да обещаем такова нещо.“