Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме цял списък с потенциални нови състезания, обяви Чейс Кери

Имаме цял списък с потенциални нови състезания, обяви Чейс Кери

49
0
Чейс Кери

Новият изпълнителен директор на F1 Чейс Кери заяви, че има цял списък с потенциални нови домакини на състезание от Формула 1, с които може да се увеличи календарът. За следващата година се очаква той да се състои от 21 състезания, като от сегашните ще отпадне Гран при на Малайзия, а ще се върнат Франция след 10 годишно отсъствие и Германия. Кери се надява в следващите години бройката да се увеличи, но е наясно, че това зависи и от мнението на отборите.

„Фокусирали сме се върху това да направим силни 21 състезания, заяви Кери. – Говорим за това те да бъдат по-големи събития и да максимизираме неща като гостоприемството за феновете. Крайният потребител определено е важен и сме се концентрирали върху това. Не целим просто да има определена бройка състезания.

Знаем, че има възможност да добавяме такива, но искаме да запознаем тимовете с това. Мога да напълня цяла страница с места, които са отправили запитване за среща и дискусия относно възможността да приемат състезание от F1. Мисля, че това говори добре за възможностите ни да продължим да извличаме предимство от глобалния апетит към този спорт.”

Кери подчерта, че новите състезания трябва да имат смисъл за F1, а не просто с тях да се запълва определена бройка: „Опитваме се да се ангажираме с колкото може повече състезания на всички възможни пазари в Европа, Азия и Америка. Трябва да сме сигурни, че разбираме какво означава всяка една възможност за домакинство за нас. Приоритет номер 1 за нас е състезанията догодина, 21 на брой, да бъдат възможно най-успешни.

Босът също така заяви, че очаква Гран при на Сингапур да остане в календара, въпреки желанието на домакините да се откажат от състезанието. „Не очакваме Сингапур да отпадне, каза Кери. – Трябва да достигнем до сделка, но сме активно ангажирани с това състезание и целта ни е да продължим състезанието там.”