Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме повод за оптимизъм, обяви Аривабене

Имаме повод за оптимизъм, обяви Аривабене

76
0

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене смята, че екипът му има повод за оптимизъм след Гран при на Белгия, въпреки лошите крайни резултати на Себастиан Фетел и Кими Райконен. Двамата завършиха на 6-а и 9-а позиция, като загубиха шанс да се борят с Розберг за победата още в първия завой, след като се сблъскаха.

В резултат Фетел се завъртя, а Кими спука гума. Темпото им след това обаче беше много добро и това, заедно с колата за сигурност и спирането на състезанието, им даде шанс да се класират в зоната на точките, като в край Фетел изпревари и двамата пилоти на Уилямс.

„Нещо, което за мен е окуражаващо, е, че след инцидента и двете коли имаха много повреди по пода и други части, каза Аривабене. – Въпреки това представянето им беше много по-силно отпреди. Имайки предвид повредите, беше много добро. Обърнахме страницата и гледаме към Монца с позитивни очаквания.”

След квалификацията Фетел и Райконен смятаха, че са можели да спечелят полпозишъна, ако не са били загубили време в последния завой. Запитан дали подобрената форма на тима се дължи на спецификите на трасето или на същински прогрес, Аривабене отговори: „Всички трасета са с различни характеристики, но мисля, че това беше добър знак, имайки предвид реакциите на нашите пилоти в петък.