Начало BG спорт Популярни наши пилоти караха край Боровец с благотворителна цел

Популярни наши пилоти караха край Боровец с благотворителна цел

329
0
Снимка: Каролина Шулейевска/Лотус София

Именити наши пилоти караха с благотворителна цел край Боровец. Събитието беше организирано от известния наш фотограф Мартин Нацев, а целта беше да се съберат пари за лечението на малкия Боби, за да може той да проходи.

Малкият Боби не може да тича на воля с връстниците си и да води нормален детски живот. Затова неговите родители имат за цел да посетят специализиран център за увреждания в Турция за да му бъде помогнато. Поради тази причина на семейството на Боби му е нужно да събере средства, с които да подпомогнат лечението на момчето.

Снимка: Каролина Шулейевска/Лотус София

Зад инициативата на Мартин застанаха Боби Григоров/Виктор Миленков, Петър Гьошев/Димитър Спасов, Георги Янков/Цветан Балджиев, Костадин Щерев/Николай Арабаджиев, Ивелин Йотков, Павел Лефтеров, Борис Барболов, Илиян Димитров, Чарли Варийски, Косю Йорданов, Даниел Живков, Иван Георгиев, Дилян Карамшиев, Красимир Механджийски и Сава Димитров.

Гости на събитието бяха кметът на Самоков – Владимир Георгиев и други именити български състезатели. Сред тях бяха Крум Дончев, Янаки Янакиев, Александър Спиров, Юлиян Телийски, Христо Манолов, Георги Василев, Стефан Георгиев, Даниел Попов, Ангел Башкехайов, Бойко Благоев, Петър Обретенов, Ясен Обретенов.

Публиката имаше възможността да усети атмосферата в състезателен автомобил на легендарното трасе между гр. Самоков и с. Бели Искър чрез услугата Race Taxi.

С тази услуга се събраха 6210 лв. за Боби. В нея без да вози хора се включи и екипът на Мегапорт с пилот Мирослав Ангелов, който стана шампион на рали у нас за втора поредна година.

Снимка: Каролина Шулейевска/Лотус София

„Мероприятието мина успешно, заяви за Pitlane.tv Нацев. – Предварително си бях поставил някакъв минимум за средствата, които трябваше да съберем, а също така бройката хора, които трябваше да се возят при пилотите, но категорично задминахме с много този минимум, което може само да ни радва. 50 души имаха възможността да се повозят до своите любимци и да усетят адреналина от автомобилния спорт.

Радостен съм от факта, че събрахме 6210 лв., а също така, че се събраха толкова много зрители, които останаха доволни. Благодаря много на пилотите и техните екипи, които безвъзмездно се включиха в мероприятието, предоставяйки дясната си седалка за публиката. Благодаря много на всички, които ме подкрепиха в организацията. Благодарности също и на всички, които уважиха мероприятието и на всички, които дариха пари.“