Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Индийските телевизии заплашват да бойкотират състезанието в неделя

Индийските телевизии заплашват да бойкотират състезанието в неделя

22
0
Индия,писта,трибуни

Индия и Формула 1 – двете трудно свикват една с друга, въпреки еуфорията, с която се очаква състезанието от Гран при в азиатската държава. Сложната бюрократична машина на държавата с второто по големина население в световен мащаб изнерви голяма част от пилотите и отборите, защото или бе трудно да се вземе виза, или пък властите искаха облагане с допълнителни данъци, ускъпяващи неимоверно присъствието на отборите.

Но и в обратната посока не всичко вървеше без проблеми. Последният е между индийските телевизионни компании и ФОМ. Телевизиите веднага реагираха на многобройните рестрикции. Правата за Азия се държат от индиската телевизия Стар спортс.

Всички останали локални станции ще трябва да дадат голямо количество средства за излъчването на малък новинарски пакет. Освен това на тях е забранено да снимат в падока и да направят свой собствен материал за случващото се там и на пистата. Именно заради това местните телевизии са заплашили с пълен бойкот на състезанието, като обещават да не отразят въобще събитието в своите програми.

Аскари Заиди, вице шеф на комуникациите в Джайпее, фирмата управляваща пистата, все още е убеден, че кризата с индийските телевизии може да бъде разрешена.

„Когато те са попълнили и подписали акредитационния формуляр, те са се съгласили с условията в него“, обясни Заиди пред Хиндустан таймс. „Така че смятам, че те ще отразят събитието.“

Той също така обясни, че дори изготвения рекламен филм за изграждането на пистата на компанията е бил засегнат от рестрикциите.

„Опитахме се да вкараме няколко камери вътре, но ни бе отказано. Дори когато ги помолихме да преразгледат решението си, ни отговориха, че единственото което можем да направим, е да си купим едноминутен клип от състезанието.“