Начало Други Индикар осъди заплахите по адрес на Илот след състезанието в Лонг Бийч

Индикар осъди заплахите по адрес на Илот след състезанието в Лонг Бийч

201
0
Калъм Илот, Индикар
Калъм Илот, снимка Индикар

Индикар осъди заплахите по адрес на Калъм Илот след състезанието в Лонг Бийч. Ръководството на сериите заяви, че не толерира такова поведение към един от своите пилоти и обяви заплахите като „крайно неприемливи.“

Илот е станал жертва на онлайн злоупотреби през последните няколко дни. Пилотът на Juncos Hollinger Racing смята, че това се дължи заради борбата с неговия съотборник Агустин Канапино в състезанието в Лонг Бийч. Уличното трасе в Калифорния прие третия кръг от сезон 2023 в Индикар

Канапино изненадващо излезе начело в Гран при на Лонг Бийч благодарение на своята алтернативна стратегия и поява на жълти флагове по трасето. В същото време Илот направи своя питстоп и излезе точно пред аржентинския новак.

Бившето протеже на Ферари изпитваше затруднения тъй като не успя да загрее добре гумите си. Това в крайна сметка доведе до струпване на колите зад него и забави Канапино. В крайна сметка аржентинецът бе изпреварен от своите съперници малко след рестарта на състезанието.

Малко след края на състезанието редица поддръжници на Канапино се изказаха против Илот в социалните медии и разкритикуваха дефанзивното му шофиран. Британецът разкри, че освен обиди е получил и немалко смъртни заплахи в социалните мрежи.

„Наистина съм впечатлен от количеството смъртни заплахи и обиди, които получих. Това определено е нов рекорд. Честно казано наистина оценявам усилията да ми помогнете да науча всички тези нови испански думи“, каза саркастично Илот.

Един ден след състезанието в Лонг Бийч, Индикар излезе със собствени изявление. В него сериите недвусмислено осъдиха онлайн злоупотребите и призова за подкрепа и благодарност към всички пилоти в падока.

„През последните 24 часа някои от нашите шофьори станаха обект на неуважителни и неподходящи онлайн обиди. Няма място за подобно поведение в нашия спорт“, се казва в изявлението на Индикар.

„Въпреки че ожесточената конкуренция и съперничество винаги ще бъдат основна част от състезанията на Индикар, важно е да показваме и празнуваме тези качества с максимално уважение и загриженост за благополучието на нашите състезатели. Индикар е общност, която винаги трябва да се стреми да се издига нагоре с подкрепа и признателност един към друг.“

Отборът на Juncos Hollinger Racing също публикува изявление и осъди действията на феновете на Канапино. В крайна сметка аржентинецът отпадна от надпреварата след като се удари в стената, докато Илот финишира 19-ти. Британецът бе затворен с обиколка от победителя Кайл Къркууд.