Начало Други Индикар: О’Уорд грабна победата в първия старт в Милуоки

Индикар: О’Уорд грабна победата в първия старт в Милуоки

10
0
Пато О'Уорд
Пато О'Уорд, снимка Индикар

Пато О’Уорд грабна победата в първия старт в Милуоки. Пилотът на Ероу Макларън записа трети успех от началото на сезона и първи на това овално трасе. До него на подиума се качиха Уил Пауър (Пенске) и Конър Дейли (Juncos Hollinger Racing).

Милуоки е домакин на 15-тия и 16-тия кръг за сезон 2024 в Индикар. Състезанията се провеждат на овална писта с дължина 1.633 км и разположена до едноименния град в щата Уисконсин. Това е първи старт от Индикар в Милоуки след деветгодишно прекъсване

Времето преди началото на първия старт на овала в Милуоки беше сухо и слънчево. Нямаше вероятност за валежи по време на надпреварата с дължина от 250 обиколки.

Маклоклън повече след летящия старт на овалната писта в Милуоки. Новозеландецът спечели квалификацията и се надяваше да добави нов успех към сметката си. Зад него се движеха Малукас, Роси, Лундквист, Пауър, Ериксон, Грожан и Херта. Най-голям печеливш беше Дейли, който напредна с няколко места в рамките на първите 5 тура.

Маклоклън остана начело 20 тура след началото на старт №1 на овала в Милуоки. Новозеландецът имаше около секунда преднина спрямо втория Лундквист и започна да застига някои от изостаналите пилоти. До момента нямаше инциденти или коли за сигурност. О’Уорд се движеше в дъното на топ 10 и не беше толкова далеч от челото. Грожан пък беше недоволен от темпото на своя болид.

Лундквист и Маклоклън си размениха водачеството на няколко пъти. Новобранецът показваше отлично темпо на овалната писта в Милуоки. О’Уорд също направи прогрес и се доближи до водещата група.

Първият жълт флаг беше развят в обиколка №83 заради завъртане на Катерин Ледж. Състезателката на Dale Coyne Racing не се удари в стената и продължи участието си в надпреварата. Същевременно Маклоклън водеше Лундквист, ОУорд и др. Нюгардън водеше оспорвана битка с Ериксон.

О’Уорд поведе колоната след началото на втората половина от надпреварата в Милуоки. Мексиканецът веднага започна да отваря преднина спрямо съперниците си. В обиколка №147 дойде вторият период на жълти флагове. Причината за него беше инцидент с участието на Маркус Ериксон (Андрети) и Джоузеф Нюгардън от тима на Пенске. Двамата бяха добре след този удар и дори проведоха кратък разговор. Палу, който се намираше зад тях, успя да избегне инцидента и продължи напред

В обиколка №187 имаше нов период на жълти флагове заради гумата на Колтън Херта, която се изхлузи от неговия болид. Отпред О’Уорд водеше пред Маклоклън и Дейли, докато Лундквист поизостана. Съотборникът на Херта Кайл Къркууд пък имаше контакт с Грожан, заради който получи щети по своя автомобил.

О’Уорд в крайна сметка спечели първия старт на овала в Милуоки. Пилотът на Ероу Макларън записа трети успех от началото на сезона и първи след този в Роуд Америка. До него на подиума се качиха Пауър и Дейли.

Четвърти и пети в старт №1 на овала в Милуоки финишираха Сантино Феручи (A.J.Foyt Racing) и Алекс Палу (Чип Ганаси Рейсинг). Шестото място остана за Линус Лунквист (Чип Ганаси Рейсинг). В топ 10 влязоха още Александър Роси (Ероу Макларън), Скот Маклоклън (Пенске), Кристиан Лундгаард (Rahal Letterman Lanigan Racing) и Скот Диксън (Чип Ганаси Рейсинг).