Начало Други Индикар: Палу спечели състезанието и в Мид Охайо

Индикар: Палу спечели състезанието и в Мид Охайо

142
0
Алекс Палу
Алекс Палу, снимка Индикар

Алекс Палу спечели състезанието и в Мид Охайо. Пилотът на Чип Ганаси Рейсинг записа трети пореден и общо четвърти успех за тазгодишната кампания в Индикар. Втори завърши съотборникът на Палу Скот Диксън, докато трети остана действащият шампион Уил Пауър от отбора на Пенске.

Мид Охайо прие кръг №9 от тазгодишната кампания в американските серии Индикар. Пистата е с дължина 3.646 км и е разположена в щата Охайо. Времето преди началото на състезанието бе сухо, слънчево и без вероятност за валежи.

Херта поведе след летящия старт в Мид Охайо. Състезателят на Андрети Аутоспорт записа втори пореден полпозишън. Херта още търси първи успех за тази година. Зад него се движеха Рейхал, Къркууд и Палу. По-назад имаше инцидент, в който участваха Маркус Ериксон (Чип Ганаси Рейсинг) и Феликс Розенквист (Макларън).

Състезанието в Мид Охайо бе рестартирано в шестата обиколка. Херта запази водачеството, следван от Рейхал, Къркудд, Палу, Лундгаард, Диксън, Маклоклън, Малукас, Пауър и Харви. Рестартът бе сравнително чист. В дъното на топ 10 Грожан изпревари Роси, докато О’Уорд си пробиваше път напред. Този уикенд отсъства Симон Пажно. Пилотът на Meyer Shank Racing претърпя тежка катастрофа по-рано през уикенда на пистата Мид Охайо и реши да приключи участието си. На негово място кара Конър Дейли

Отпред Херта бе преследван от Рейхал. След 15-ата обиколка двамата се откъснаха от третия Къркууд, който на свой ред бе следван плътно от Палу, Лундгард и Диксън. В 17-ата обиколка Палу се пребори с Киркууд благодарение по-доброто състояние на неговите гуми. Испанецът направи изпреварване от външната страна на четвъртия завой на пистата Мид Охайо. По-назад Маклоклън се бореше с Малукас.

Палу успя да изпревари Рейхал и Херта с напредване на старта в Мид Охайо. Американецът получи наказание заради превишаване на скоростта в бокса. Така той загуби шансове да се бори за победата и позволи на Палу да се откъсне напред. Същевременно Рейхал изостана заради проблеми в бокса.

Палу в крайна сметка успя да запази първото място до края на старта в Мид Охайо. Пилотът на Чип Ганаси Рейсинг записа трета поредна победа за сезон 2023 и общо осма откакто е част от Индикар. До него на подиума се качиха Диксън и Пауър.

Четвърти и пети финишираха Кристиан Лундгаард (Rahal Letterman Lanigan Racing) и Скот Маклоклън (Пенске). Шести остана Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing), следван от Греъм Рейхал (Rahal Letterman Lanigan Racing), Пато О’Уорд с Макларън, Маркус Армстронг (Чип Ганаси Рейсинг) и Александър Роси (Макларън).