Начало Други Индикар разкри графика си за 2023 г.

Индикар разкри графика си за 2023 г.

387
0
Индикар 2022
снимка, Индикар

Индикар разкри графика си за 2023 г. Подобно на тази година, американските серии с едноместни болиди отново ще имат 17 старта. 16 от тях ще са в Съединените щати и 1 в Канада.

Сезон 2023 в NTT IndyCar Series ще включва същите локации, които бяха посетени и през изминалата кампания. Единствената разлика ще бъде в Детройт. Там Индикар ще се състезава на нова уличната писта, вместо в досегашното трасе на остров Бел.

Новият график на Индикар ще започне от първата седмица на март и ще приключи в началото на септември. Общо 15 писти ще приемат състезанията от американските серии. Както през този сезон, отново се използва същата комбинация от пет овала и 12 перманентни и улични трасета.

Една от промените е завръщането на Тексас Мотор Спийдуей през април, а успешният двоен уикенд на Айова Спийдуей ще продължи бъде през юли.

Съвсем очаквано сезон 2023 в NTT IndyCar Series ще стартира на 5 март с надпреварата по улиците на Сейнт Питърсбърг. След това керванът на сериите ще посети овала в Тексас на 2 април. Две седмици по-късно е легендарното състезание на уличната писта в Лонг Бийч, Калифорния, преди да се прехвърли в Алабама на 30 април.

През целия месец май Индикар ще бъде само в Индианаполис. Следващото издание на Инди 500 ще се проведе на 28 май, докато две седмици по-рано е надпреварата Индианаполис GP, която ще бъде на нормалното трасе.

В началото на юни сериите ще дебютират на чисто новата писта по улиците на Детройт. Това ще бъде първо състезание по улиците на американския град след 32-годишна пауза. До края на месец юли Индикар ще посети още Роуд Америка, Мид Охайо и Торонто. После ще се насочи към двойката надпревари на овала в Айова.

През август NTT IndyCar Series отново ще бъдат на уличната писта в Нашвил, преди да се върнат в Индианаполис и овалното трасе World Wide Technology Raceway. Сезон 2023 в Индикар отново ще приключи в Портланд и Лагуна Сека.

„Сериите NTT IndyCar се движат по възходяща траектория, напредвайки с темпо, което подхожда на нашия вълнуващ стил на състезание“, сподели президентът и главен изпълнителен директор на Penske Entertainment Corp. Марк Майл. „Сезон 2023 дава възможност да продължим да развиваме тази тенденция, като представим нашия спорт и неговите звезди на повече пазари и домакинства. Също така ще достигнем до редица нови потребители по целия свят.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NTT INDYCAR SERIES (@indycar)