Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 INEOS с оферта от £700 милиона за отбора на Мерцедес в F1

INEOS с оферта от £700 милиона за отбора на Мерцедес в F1

4946
0
Инеос
снимка: Мерцедес

Настоящият спонсор на Мерцедес може да стане собственик на отбора според информация на Дейли Мейл. Информацията е, че INEOS са близо до подписване на сделка в размер на 700 милиона паунда за купуването на тима от Бракли.

Собственик на INEOS е най-богатият британец, Джим Ратклиф. Компанията притежава собствен отбор в различни спортове, като наскоро купиха отборът на Скай в колоезденето и този на Ница от футболната Лига 1 на Франция.

По-рано през тази година INEOS и Мерцедес обявиха „партньорство“ за следващите пет сезона на стойност £100 милиона.

Според бившия собственик на отбор в спорта, Еди Джордан, подобна сделка би била добър начин за немския тим да напусне F1.

„Името на INEOS вече е на колата така или иначе. Вече става трудно за тях [Мерцедес]. Как биха могли да продължат да печелят? Как биха могли да продължат да подобряват това, което са постигнали? Не могат.“

Той също така разкри, че от INEOS ще купят 70% от отбора, докато от Мерцедес ще запазят останалите 30%.

„Тимът вече няма да се казва така и Тото Волф няма да бъде повече шеф на отбора. Репутацията на Тото като един от най-великите лидери в историята на спорта вече е подсигурена. Това, което е постигнал с Мерцедес го поставя в една и съща лига с Рон Денис и Жан Тод, но всички хубави неща трябва някога да приключат“ каза още Джордан

От Мерцедес, обаче, отричат слуховете за тяхното напускане. Отборът наскоро подписа споразумението Конкорд, с което се ангажираха да участват в спорта от 2021 до 2025.