Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Infiniti предлага работни места във Формула 1 за инженери-абсолвенти

Infiniti предлага работни места във Формула 1 за инженери-абсолвенти

40
0
Инфинити,канада,Ред Бул

Infiniti предлага на инженери-абсолвенти с интерес към автомобилния спорт изключителната възможност да работят във Формула 1 чрез нова глобална инициатива за търсене на таланти.

Infiniti Performance Engineering Academy ще осигури на двама от кандидатите 12-месечно обучение в екипа, трикратен световен шампион във Формула 1 – Infiniti Red Bull Racing, чието седалище е в Милтън Кийнс, Великобритания.

Двамата абсолвенти ще работят редом с титулярните инженери на Infiniti във фабриката на екипа от Формула 1. Освен това те ще придобият опит и в близкия технически център на Infiniti в Кранфийлд (Великобритания), където ще обогатят познанията си за технологиите на бъдещите серийни автомобили.

Новата програма е последната инициатива, родена от сътрудничеството между Infiniti и Red Bull Racing, което е полезно и за двете страни както на пистата, така и на пътя.

Приемането на кандидатурите ще започне по-късно тази година, а началото на подбора по държави в няколко глобални региони е планирано за май 2014 г. Желаещите ще преминат взискателна селекция, чрез която ще се оцени техния потенциал и новаторското им мислене. Финалистите ще представят идеите си пред жури от старши технически експерти от Infiniti и Infiniti Red Bull Racing през юли 2014 г. Имената на двамата победители ще бъдат обявени на състезанието за Голямата награда на Великобритания през следващия сезон. Те ще започнат работа през септември 2014 г. Условията на уникалния стаж включват заплата, квартира и служебен автомобил.

„Infiniti Performance Engineering Academy е уникална възможност за инженерните таланти от цял свят“, коментира новата инициатива Йохан де Нисшен, президент на Infiniti Motor Company, Ltd. „Те ще могат да се запознаят с най-високите нива на динамика и прецизност както във Формула 1, така и при серийните автомобили. Ние търсим кандидати, които споделят нашата страст, за да открием пред тях булевард към едно бъдещо елитно членство в инженерния екип на Infiniti.”

Ейдриън Нюи, технически директор на Infiniti Red Bull Racing, добави: „Едно от ключовите предимства на нашето сътрудничество с Infiniti е способността ни да използваме техните ресурси – от материали до процеси и хора. Затова проявяваме силен интерес към възможността да се възползваме от глобален селекционен процес, който ще доведе при нас най-добрите млади таланти. Темповете на развитие по отношение на техниката във Формула 1 означават, че свежото мислене е от ключово значение за запазване на преднината пред останалите екипи, и ние се надяваме, че предоставянето на абсолвенти от световна класа възможност да работят при нас ще бъде полезно в дългосрочен план както за нас, така и за Infiniti.”

Повече подробности за Infiniti Performance Engineering Academy, включително за условията, начина и графиците за кандидатстване, ще бъдат представени скоро.