Начало Автомобили INFINITI дава сериозна заявка за електрифицирано бъдеще с Prototype 10

INFINITI дава сериозна заявка за електрифицирано бъдеще с Prototype 10

2
0

INFINITI ще представи своя поразителен електрически концептуален Prototype 10 на Конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, САЩ. Автомобилът е дързък, електрически и същевременно бърз, като дава зелена светлина в желанието на марката да осигури удоволствие от шофирането и впечатляващо представяне от електрическото задвижване.

При създаването на единствения Prototype 10, INFINITI преосмисля изгледа на класическия автомобил като го развива към модерен, изчистен и с новаторски дизайн. Концепцията му е естествената еволюция от вече видения INFINITI Q Inspiration и намеква за бъдещия дизайнерски почерк на марката. INFINITI планира да електрифицира всичките си новопроизведени автомобили от 2021г. нататък.

„INFINITI Prototype 10 отразява оформлението и дизайна на някои от най-вълнуващите автомобилни дизайни на всички времена, където мощта се изразява чрез свърх-мощни едноместни състезателни автомобили.

Нашата нова концепция говори за едно електрифицирано бъдеще, което се отразява във детайлите и формата на автомобила. Ние намираме вдъхновение и в една отминала епоха, в която автомобилите се характеризират с простотата и удоволствието от шофирането им.“, споделя Карим Хабиб, изпълнителен директор „Дизайн“ на INFINITI.

Новата концепция на INFINITI ще бъде представена на 23 август 2018г., на Конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, САЩ.