Начало Автомобили Infiniti показа Q60 Concept преди салона в Детройт

Infiniti показа Q60 Concept преди салона в Детройт

40
0

Infiniti показа Q60 Concept – новото си премиум спортно купе – преди то да се появи на първия голям международен автомобилен салон за годината в Детройт.

Автомобилът е с изящни контури и изработен на ръка интериор. Представянето и мощността му са на ниво и цялостният резултат е страхотен външен вид, но без компромис със скоростта.

Q60 Concept е нов и оригинален модел, но в същото време в него има усещане за déjà vu благодарение на вдъхновени от Q80 Inspiration, показан през миналия октомври в Париж. Линията на покрива и кожените седалки например са „заемка” именно от този автомобил. Част от аеродинамичните компоненти пък са наследство от Q50 Eau Rouge.

– Q80 Inspiration показа бъдещия дизайнерски език на Infiniti. Q60 Concept е следващата стъпка от този път – коментира отговарящият за дизайна изпълнителен директор на Infiniti Алфонсо Албаиса. – Линиите на купе на Q60 Concept идват от Q80 Inspiration, докато вдъхновеният от Формула 1 характер на Q50 Eau Rouge добавя спортен характер.

За седалките са използвани различни кожи, така че да се постигне перфектен баланс между удобство и ефективност. Пространството отзад е достатъчно, за да превърне Q60 Concept в 2+2 купе.

Първата поява на автомобила пред публика ще е в Детройт.