Начало Автомобили Infiniti ще представи вдъхновена от Формула 1 концепция на автосалона в Детройт

Infiniti ще представи вдъхновена от Формула 1 концепция на автосалона в Детройт

30
0

Infiniti ще представи вдъхновен от Формула 1 концептуален автомобил на базата на премиум спортния седан Q50 на международния автосалон в Детройт.

Концепцията ще бъде показана за първи път на пресконференцията на Infiniti, планирана за 13 януари 2014 г.

Концептуалният автомобил представя дизайнерската визия на Infiniti за високодинамичен вариант на Q50. Той ще се нарича Q50 Eau Rouge и е кръстен на един от най-известните завои на състезателни писти – Червената вода на белгийската Спа-Франкоршамп, който изисква изключителна сила, смелост и отдаденост и е бил свидетел на някои от най-невероятните пилотски подвизи в историята на Формула 1. За Infiniti концепцията Q50 Eau Rouge съчетава технологията на сериен автомобил с чистокръвната визия на автомобилните състезания.

Q50 Eau Rouge се отличава с аеродинамични стилови промени и дизайнерски елементи, повлияни от партньорството на Infiniti с четирикратните шампиони в F1 Ред Бул.

Динамиката е основен елемент от ДНК на Infiniti, а този автомобил изразява задълбочената дизайнерска интерпретация на това. С изобилието си от технологии Q50 осигурява идеална база за една екстремна динамична версия, въплътена в дизайна на Q50 Eau Rouge – каза Алфонсо Албаиса, изпълнителен директор по дизайна на Infiniti.