Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Информацията за смъртта на Гай Едуардс е невярна

Информацията за смъртта на Гай Едуардс е невярна

131
0
Ники Лауда
катастрофата на Ники Лауда на Нюрбургринг, снимка АТР

Информациите за смъртта на един от пилотите, спасили Ники Лауда при ужасяващата му катастрофа на Нюрбургринг през 1976 г. – Гай Едуардс, се оказа невярна. Първоначално днес по-рано водещите британски издания Autosport и Motorsport публикуваха новината, че Едуардс е починал.

По-късно обаче стана ясно, че бивш негов колега и приятел го е посетил в къщата му в Ирландия и той е в добро състояние, въпреки болестта, която го мъчи от 5 години. Британецът участва в 11 състезания във Формула 1 в периода 1974-1977 г. без особени успехи. Най-доброто му класиране е 7-о място.

Всички в света на Гран при обаче са го запомнили със смелостта му да помогне при изваждането на Лауда от горящата кола на австриеца на 1 август 1976 г. В спасителната акция участват още Артуро Мерцарио, Харалд Ертъл и Брет Лънгър. За проявата си Гай получава медал за храброст от кралицата на Великобритания.

Състоянието на самия Ники Лауда пък се подобрява. През лятото той претърпя трансплантация на бял дроб. Според австрийски медии Лауда още е в интензивно отделение, но скоро може да бъде изписан. В информацията се казва, че той може да говори безпроблемно и кара физиотерапия, но се придвижва с помощ.