Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ING намалява драстично разходите си

ING намалява драстично разходите си

33
0

След като светът започна да се гърчи под ударите на икономическата криза, множество големи компании бяха на ръба на фалита. Холандската фирма ING обаче не смята да рискува здравето си и затова планира сериозни съкращения на разходите си, за да спести над 1 млрд. евро. Тези планове изглежда ще имат отражение и върху Формула 1.
Като за начало от компанията смятат да съкратят 7000 работници. Това обаче едва ли ще намали сериозно разходите и вероятно ще са необходими допълнителни стъпки.
“ING ще намали оперативните си разходи с около 1 млрд. евро”, се казва в официалното изявление на холандската фирма. “Като резултат от това се очаква през 2010 г. да бъдат спестени 1,1 млрд. евро. 35% от съкращаването на тези разходи ще стане с освобождаването на 7000 работни места, нещо което трябва да стане още през тази година.”
“Освен това ще бъдат намалени разходите за борда на директорите, маркетинга, програмата ни за Формула 1, работата с консултантските фирми и работата ни с IT-фирми. 650 мил. евро трябва да бъдат изкарани от банковата сфера, другите 350 мил. евро трябва да дойдат от застрахователния бранш.”
“Разбира се, че съм много разочарован от нашите резултати през изминалата година в тази трудна обстановка”, заяви председателят на борда на директорите Ян Хомен. “Положението изглежда ще продължи да бъде напрегнато, затова смятаме за важно да вземем необходимите мерки, да намалим рисковете и разходите. Съжаляваме, че много от тези мерки ще имат отражение и върху наши колеги.”
“Все пак обаче тези мерки са много важни за нашето предприятие, за да се адаптира то към новата икономическа реалност. Що се отнася до ангажимента ни във Формула 1, ние се намираме в последната година от 3-годишният ни договор с Рено, през лятото ще решим дали да продължим тази програма.”